vrijdag 1 oktober 2010

Kabouter Christoffel

Weer een nieuwe ATC swap. Deze keer had Sandra het thema gekozen en het was Kinderliedjes/rijmpjes.
Mijn versje komt uit een heel oud kinderboek van Lea Smulders,
"En toch,...................zijn er kabouters".
Ik had het als klein kind maar was het boek kwijt en heb er jaren naar gezocht.
Uiteindelijk kwam ik het in 2002 tegen op een internetboekenwinkeltje in tweede hands boeken. Ik heb geen moment getwijfeld en het meteen gekocht. Eva was al weer te groot voor een kabouterboek maar omdat ik er zo lang naar op zoek was geweest en de jeugdherinneringen steeds meer boven kwamen kon ik het niet laten.
Een klein jaartje later kon ik er toch nog uit voor gaan lezen want toen kwam onze kleine Sarah.
De wonderen zijn dus echt de wereld nog niet uit.
 
Ik heb het plaatje dat bij het versje stond gescand en uitgeprint, daarna ingekleurd met Derwent potloden. De pantoffel heb ik met carbonpapier op krimpie getekend en ook weer ingekleurd en toen uitgeknipt en gekrompen. Ik ben er heel blij mee, doet mij toch weer denken aan mijn eigen kindertijd. 
Hier nog een foto van de ATC's die ik heb geruild, ik vind ze weer superleuk, allemaal.
En ze zijn zo verschillend en leuk allemaal. Op weer naar de volgende swap, deze keer wordt het thema, Rozen, gekozen door Daniella.

Groetjes weer en bedankt voor het kijken.
(Marjo) Lijn. 

7 opmerkingen:

 1. Wij hebben die van jou ook gekregen! hij is echt heel schattig!

  Groetjes, Jacky

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een superpantoffel van kabouter Christoffel! Heel slim hoe je het opgelost hebt met de tekst, want dan is zo´n kaartje toch wel erg klein hihi.
  Ik heb een aantal kaartjes die jij ook hebt en vind ze allemaal weer super.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. aaaah wat is ie leuk!!! de pantoffel is idd helemaal geweldig! wat maak je toch leuke en mooie dingen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Superleuk is ie. Ik heb idd het boek en toch zijn er kabouters ook in de kast staan. Vond dat zoooo'n superleuk boek vroeger! En idd nu ik het rijmpje lees weet ik het weer. Ontzettend leuk zoals je het gedaan hebt

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk bedacht. Echt heel mooi Marjolijn.
  Het is inderdaad al oud dit versje. Heb het zelf toen ik klein was ook gelezen en mijn kinderen ook voorgelezen. Grappig.

  Groetjes Astrid.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik was maar een beetje aan het surfen en toen kwam ik via Scrapfever deze ineens tegen! En kan het niet laten even te reageren hoor, al is deze post al zowat een jaar oud, hihihi. Ik heb het boek nl. ook zelf gehad en net als jij was ik het kwijt en heb ik het later weer in de winkel gevonden. Je kent vast en zeker ook kabouter Keesje Krentekoek en het knoeikaboutertje :D Geweldige versjes zijn het!

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je even de moeite neemt om een reactie te plaatsen. Ik lees ze allemaal met veel belangstelling en ben er enorm blij mee. Heb je geen Blogger account en vindt je het toch leuk om een reactie achter te laten? Reageer dan via Anoniem en zet even je naam erbij, dan weet ik wie je bent.

Liefs Marjolijn.