woensdag 18 augustus 2010

Almost christmas

Met dit sombere weer krijg je eigenlijk bijna zin om je huis al in de kerstsfeer te brengen. Zo kreeg ik ineens een ingeving voor weer een leuke advent kalender. Deze keer niet een waar je allerlei dingetjes in kunt stoppen maar 1 waarvan je de datum kunt veranderen. Ik ben uitgegaan van een easelcard.
De bovenkant ziet er dus zo uit.
Een van mijn favoriete magnoliastempels, ingekleurd met derwentpotloden. Verder gedistressed met distressinkt van Ranger.
Het vogeltje op het knijpertje heb ik een keer bij de action gekocht, daar hebben ze vaak erg leuke bruikbare dingen om mee te knutselen voor een prikkie.
Het doosje is gemaakt van craftpapier, de kaart heb ik gemaakt van een vel designpapier. Creative imaginations.Het labeltje met de datum er op is gemaakt met mijn nestabillities, de datum is er op gestempeld met stazon en de stempelset is van Maya Road, make a date.
Zo gezegd zo gedaan dacht ik, maar jeetje wat een werk om al die datumlabels te maken.
Elk kaartje is drie keer gestempeld en aangezien het er 25 zijn was dat een heel karwei.
Het kant rondom het afdrukje heb ik voorzichtig ingeknipt zodat het mooi rond valt. De stippels zijn gemaakt met Gloss gel van viva uit de laatste scrapkit van Scrapfever. De leuke blaadjes zijn gestanst uit craftpapier en kreeg ik van Anita, inmiddels heb ik zelf ook de stans gekocht, ik vond hem zo leuk!
De datumlabeltjes kunnen in het laatje bewaard worden van het doosje. Zo raak je ze niet kwijt.
Verder wat versieringen aangebracht zoals wat hotfixsteentjes, bloemen, leuke belletjes en bloemen afgewerkt met een hartjes brad. Aan de zijkant is het doosje nog opgesierd met leuke randjes die ik met een paar cuttle bug stanzen heb gemaakt en opgevuld met glitter, helaas heb ik vergeten om daar een foto van te maken. Misschien morgen nog even.
Het vogeltje.
Het laatje. Het labeltje.
Wat mij betreft kunnen we gaan aftellen, al hoop ik toch echt nog eerst op een beetje zomerweer!

Bedankt weer voor het kijken en de lieve berichtjes,

Groetjes Marjolijn.

8 opmerkingen:

 1. Hij is echt heel gaaf geworden
  leuk idee ook zo

  BeantwoordenVerwijderen
 2. HoHoHo,
  Wat een leuk idee!.Een hoop werk al die datum stempels, engeltjes geduld moet je dan hebben. Maar dan heb je wel wat aan het eind. Heel erg mooi.
  Season greetings.
  Carla

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wat een waanzinnig gaaf advent-doosje en een geweldig creatief idee!
  Echt weer een creatie van jou!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zo jij bent echt al in kerstsferen haha. Ik nog niet hoor, ik moet volgende week nog op vakantie joehoe. Ik vind hem in ieder geval erg gaaf geworden en vooral ook dat het voor jezelf is en een keertje niet in opdracht.

  Groetjes Kim

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hij is heel erg leuk geworden. En zo wordt het aftellen naar de kerstdagen ook nog eens leuk...al hoeft het voor mij niet zo snel te gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Geweldig Marjolijn, wat een ontzettend leuk idee en heel erg mooi uitgevoerd. Ik neem aan dat Sarah elke dag het datumlabeltje mag vervangen straks :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. hel gaaf gedaan! is weer is wat anders als de meeste adventkalenders

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Je bent er lekker vlot bij Marjolijn...maar wel erg de moeite waard.
  Ook je andere creatie's zijn prachtig, sorry een tijdje niet op je blog geweest....maar dat wordt weer anders hoor....

  Liefs Lilian

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je even de moeite neemt om een reactie te plaatsen. Ik lees ze allemaal met veel belangstelling en ben er enorm blij mee. Heb je geen Blogger account en vindt je het toch leuk om een reactie achter te laten? Reageer dan via Anoniem en zet even je naam erbij, dan weet ik wie je bent.

Liefs Marjolijn.