dinsdag 18 maart 2025

Taart (zelfgemaakt uiteraard)

Even iets heel anders, zondag heb ik een taart gebakken.
Mijn vader was vroeger bakker en bakte de lekkerste taarten.
Ik mocht (moest) altijd meehelpen, de mixer 10 minuten vasthouden bijvoorbeeld haha. 
Ik heb er ook veel van geleerd. 
Zondag had ik zin in slagroomtaart en dus zocht ik een recept. Genoeg kookboeken en bakboeken maar ik dacht ik ga eens kijken bij Albert Heijn in de app.
Zo gezegd zo gedaan. 
Nu ben ik heel eigenwijs, in dat recept stond 90 gram tarwebloem en 30 gram maïzena, ik dacht, dat rijst toch niet! Ik wil een fluffy taart.
Dus i.p.v. bloem pakte ik zelfrijzend bakmeel en voor de zekerheid, (in die maïzena zit ook niks) deed ik er nog een afgestreken theelepeltje bakpoeder bij. 
Nou zoals je ziet op de eerste foto rees hij de pan uit, ik was even bang dat het er overheen zou gaan, hihi.
Maar het resultaat! Een heerlijke fluffy taart!
Het heeft dus wel geholpen en ik zal nooit weten of dat andere ook werkt want dit wordt mijn recept! Hooguit een hogere vorm. 
De taart aangekleed met slagroom en ananas, ook hier liep ik tegen een probleempje aan want de slagroom van tegenwoordig is veel minder vet dan vroeger en zakt dus al snel in en er was geen klopvast te krijgen in de Appie. dus ik heb gelatine opgelost in wat warme slagroom en hij blijft mooi staan. 
Iets te weinig amandelen geroosterd maar ach, het gaat om de smaak. Helaas ook geen chocolaatjes er op want die was ik vergeten. 
Maar hij is zo lekker!!! 
Vanmiddag krijg ik visite en dan gaan de laatste stukjes op! 
Je moet er namelijk wel van genieten haha. 
Dit is het recept van Albert Heijn. 

Voor wie zin heeft in taart komende week!

Leuk dat je weer langs kwam,
liefs,
Marjolijn. 

36 opmerkingen:

  1. Hij ziet er verrukkelijk uit, geniet van de laatste stukjes!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ziet er heerlijk uit je taart. Erg mooi opgemaakt. Ik werk vaak met Kant en klare mixen…. Gisteravond een wolkencake heb er stuk mee ananas in gedaan. Ook lekker luchtig… altijd lekker iets eigen gebskken bij de thee of koffie. Groeten Trijntje

    BeantwoordenVerwijderen
  3. ooooh heel fout haha
    Maar ziet er heerlijk uit

    BeantwoordenVerwijderen
  4. ooooh heel fout haha
    Maar ziet er erg lekker uit

    BeantwoordenVerwijderen
  5. That looks so tempting…I hope your visitors were impressed….xxx

    BeantwoordenVerwijderen
  6. jammie wat ziet dit er overheerlijk uit...
    groetjes Alma

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Jummie dat ziet er lekker uit.
    Groetjes Ilonka

    BeantwoordenVerwijderen
  8. heb even teruggekeken bij je vorige posts... mooi allemaal zeg.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Dus dat is de truc met de slagroom ... ik bak ook regelmatig maar doe vaak voor het uitdelen/ opdienen slagroom erop, dank voor deze tip Marjolijn ik ga het zeker proberen en jouw taart ziet er verrukkelijk uit!!! Fijne dag,
    xx Gerie

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Hij er mooi en vooral overheerlijk uit, geniet ervan!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Je taart is goed geslaagd, tja als je de kneepjes van het vak hebt geleerd vroeger 😉
    Voor mij moet je geen stukje bewaren, ik heb lactose allergie 😒 iedere keer als ik iets van gebak of koffiekoek wil eten moet ik een pilletje innemen.
    Groetjes,
    Karin

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Ziet er heerlijk uit! Leuk dat je vader vroeger bakker was, die van mij was banketbakker vroeger!
    Ik denk dat die slagroomtaart van het recept heel erg laag was gebleven!
    Groetjes Trudy

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Wwoow wat n heerlijke fluffy taart Marjolijn , goed gelukt .....
    Groetjes Epie

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Mmmm dat ziet er heerlijk uit, een hele mooie taart heb je gebakken,
    Groetjes,
    Ansx

    BeantwoordenVerwijderen
  15. oooh dat heb ik nooit geweten, dat je vader bakker was, maar nu snap ik wel waarom het bakken jou zo in het bloed zit. Ook dit ziet er weer verrukkelijk uit!!

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Het water loopt me in de mond bij deze post. De taart ziet er erg lekker uit!
    Groetjes van Henriët

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Wat een mooie taart, ik zie geen verschil met die van de banketbakker. Hij was vast ook heerlijk.

    BeantwoordenVerwijderen
  18. nou dat ziet er geweldig en heeeeeeel lekker uit Marjolijn............gr karin

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Hij is mooiiiiii en ik geloof het meteen dat hij lekker is!

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Dat ziet er heerlijk uit.
    Groetjes Nicolette

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Het water loopt me uit de mond😂. Ik geloof gelijk dat ie heerlijk is!

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Gaaf zeg! Dank je voor de foto's en het recept. Als je de duurdere slagroom koopt is het 20% vet, ik denk dat je die moet hebben. Ik heb ook een keer een hele tijd gezocht naar die slagroom en kwam er zo dus achter....

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. De A.H. slagroom is 35 % vet en dat heb je minimaal nodig om slagroom goed stijf te kunnen kloppen maar zelfs dan zakt hij nog in na een paar uur. 20% is echt weinig vet hoor. Van de biologische boer hier op de markt is hij wel vetter maar niet te betalen. Vorig jaar eens gevraagd maar 8 euro voor een halve liter is mij een beetje te gek.

      Verwijderen
  23. Super ziet dit eruit…yammie!
    Goed van jou, ik bak nooit! 🙈
    Groetjes Ellen

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Heerlijke taart zeg! Ik moest ook lachen om jou verhaal, het net even anders doen als wat er in het recept staat. Zo herkenbaar, pas het ok vaak aan. Dat deed ik ook als ik naaide dan werd het patroon ook veranderd. Groetjes, Nelleke

    BeantwoordenVerwijderen
  25. MmmmmM, dat ziet er heerlijk uit. Geniet ervan! Bakken is aan mij niet besteed!
    Groetjes, Eri

    BeantwoordenVerwijderen
  26. Hmmm... Yummie!!! Verser kan je het niet krijgen...
    Groetjes, Sigrid

    BeantwoordenVerwijderen
  27. Oooooohh ik zou er zo in willen happen Marjolijn, ik proef zo de smaakpapillen op mn tong!
    Ja die klop klop is niet meer aan te komen, ik gebruikte hem ook in schuim gebak…
    Leukerd hieronder in het paasthema xx

    BeantwoordenVerwijderen
  28. Hmmm die ziet er lekker uit, dat is genieten.
    Groetjes Elly

    BeantwoordenVerwijderen
  29. Dat ziet er lekker uit.
    Knap gedaan.
    Groetjes Elle-Jeanne

    BeantwoordenVerwijderen
  30. Hey Marjolijn,
    Ik wou hier gisteren al reageren maar had plots geen tijd meer. Ben wel het recept gaan opzoeken. Maar jij hebt er dus wat aan veranderd, haha!!
    Ziet er super lekker uit, moet eens uitgeprobeerd worden...
    En ja, de slagroom is ook niet meer wat het was hé. Vroeger hadden wij hier kleine blauwe zakjes met een poeder in. Dat kon je dan bij de slagroom doen om hem stijver te kunnen kloppen... Eens zien of het nog bestaat...
    Liefs,
    Nancy

    BeantwoordenVerwijderen
  31. Oh, wat laat je daar een afschuwelijk lekkere taart zien en ik moet nog koffie gaan drinken en nu denk ik alsmaar aan... ja, aan die heerlijke taart....!
    Je hebt vast de bakkersgenen van je vader..!

    BeantwoordenVerwijderen
  32. Heey Marjolijn,
    die taart is supergoed gelukt!!!
    groetjes Femke

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je even de moeite neemt om een reactie te plaatsen. Ik lees ze allemaal met veel belangstelling en ben er enorm blij mee. Heb je geen Blogger account en vindt je het toch leuk om een reactie achter te laten? Reageer dan via Anoniem en zet even je naam erbij, dan weet ik wie je bent.

Liefs Marjolijn.