zondag 7 juli 2024

Collage en zoektocht!

Deze tag met collage maakte ik n.a.v. de cursus van Anne-Marie.
Het is in de cursus de bedoeling dat je straks een overzicht krijgt van alle dingen die je kunt doen met diverse mediums en pastas, erg leuk om te doen.
Ik leer er veel van en hopelijk ga ik straks mijn spullen eens wat meer gebruiken. 
Het is toch een heel andere manier van werken en ik vind het heerlijk om dingen uit te proberen. 
Deze keer een tag die aangekleed is met verschillende plaatjes, een collage dus.
Uiteraard is het eerst heel veel plaatjes zoeken, Anne-Marie werkt met Empheria van Tim Holtz maar die heb ik niet en in de reminiscence boeken van Esther staat meer dan genoeg dat bruikbaar is. 
Alles krijgt een plaatsje en dan kan de lol beginnen, lekker plakken in dit geval met Collage medium van Ranger. Dat vond ik nog best een dingetje want het droogt razend snel. 
Dan alles nog een extra laagje collage medium geven een beetje kris kras en als het droog is nog hier en daar een kleurtje. Lekker kliederen dus. 
Ook dit avontuur ging weer niet zonder slag of stoot. 
Ik wist dat ik ergens, ergens ja een map had met allerlei uitgeknipte plaatjes, sommige al ruim 32 jaar oud! En ik had ergens een mapje met uitgeknipte paddenstoeltjes. Die kon ik wel eens gebruiken. 
Het werd dus een zoektocht van 2 dagen, om gek van te worden.
Ik wilde het eigenlijk al opgeven toen ik me bedacht dat ik de Heilige Anthonius nog niet aangeroepen had. En geloof het, of niet, maar ik zei tegen Theo, die man is echt een heilige, ik weet het zeker!
Binnen 5 minuten na mijn oproepje had ik beide gevonden, 1 in een envelop in mijn planner en de andere in een lectuurbak in een plastic map. Daar had ik dus echt al meerdere keren in gekeken. 
Maar wat ik allemaal weer niet tegen kwam, jeetje, ik schaamde me bijna dat ik nog dingen koop, vooral ook papier, niet normaal en elk snippertje bewaren. 

Uiteindelijk en jullie zouden het al gezien kunnen hebben heb ik niet een van die plaatjes gebruikt. 
Het werden plaatjes uit de boeken van Esther en een klein vlindertje van Graphic 45. maar ik weet ze nu wel weer te vinden, voorlopig. 
Misschien moet ik alles maar eens gaan archiveren. 

Ik ga eens verder met de cursus en misschien nog een kaartje maken. 

Fijne zondag nog
en bedankt voor je bezoekje
liefs Marjolijn

22 opmerkingen:

gerda zei

Ik sta altijd verbaasd te kijken naar jouw creaties. Knap gedaan.

bolletjelucky.blogspot.com zei

Oh wat gaaf, ik ben op het moment ook helemaal verslaafd aan het kijken naar het maken van collages. Zo leuk en net wat je zegt kun je er eigenlijk van alles voor gebruiken. Ik vind dat je alle plaatjes heel gaaf gecombineerd hebt, het vormt een mooie eenheid. Het is een heel mooi label en zo "kliederen" werkt voor mij echt om mijn hoofd leeg te maken, bij jou niet? Ik ben nu al benieuwd wat je nog meer gaat maken, leuk hoor.
Lieve groetjes Miranda

!neke zei

Heel erg gaaf dit !!!!!
groeten Ineke

Marjan zei


Een leuk proces, ondanks je zoektocht en dan toch niet gebruiken, haha. Je weet i.i.g. nu wel waar je ze vinden kan. Je eindresultaat is erg gaaf, ik houd hier ook erg van!
Lijkt me een leerzame cursus! Ik heb een aantal online cursussen gedaan van Willy Duit, ook met collage technieken, heel leuk! Maar heb de laatste tijd weinig met mixed media gedaan.

Marjan zei

Je staat trouwens bijna altijd in mijn spam, het is dat ik elke keer kijk. Ik zie mijn reacties ook vaak niet terug bij jou, dus zal ook wel in je spam staan.

Anita zei

Goed verhaal Marjolijn.
Fijn dat je de plaatsjes gevonden hebt.
Hij is heel mooi geworden!
Groetjes Anita

Angélique zei

Je bent lekker bezig geweest met een leuk resultaat. Ik ben zelf niet van de collages, maar ik was ook niet zo van de inkt dus dat kan nog komen.
Een cliënt van mij was eens een sleutel kwijt, we hebben ons suf gezocht en toen zei ze ook voor de gein het rijmpje op dat haar moeder vroeger al riep (mijn cliënt is 92) over de heilige Antonius en toen vonden we ook binnen enkele minuten de sleutel, wie weet is het toch waar.

Scraptastisch zei

Heel herkenbaar, je weet dat je het hebt maar dan bijna onvindbaar opgeborgen. Superleuk om collage kaarten te maken en ik kijk vaak youtube filmpjes. Het resultaat van je zoeken plakken is heel gaaf! Er gaat vast meer van komen! xx Gerie

Elizabeth zei

Wat leuk om zo'n cursus te doen; dat brengt je toch veel denk ik, want je bent altijd geneigd om dingen op een bepaalde manier aan te pakken.
Leuk dat je nog zoveel tegen kwam! Ik denk dat we dat allemaal hebben, je interesses en stijl veranderen ook met de jaren.
Wat heb je een prachtige collagetag gemaakt; ik houd erg van die stijl!

Elly zei

IK hou hier ook wel van ,wat mooi gemaakt!!
Hahaha heel herkenbaar, en ik moet deze man ook eens aanspreken scheelt frustratie hihih
Groetjes Elly

KarinsArtScrap zei

wat gaaf gedaan Marjolijn ziet er toppie uit...........gr karin

Caroline Cards zei

Een super leuk label. En zo herkenbaar wat je schrijft over alles bewaren en de zoektocht. Het aanroepen van de Heilige Anthonius ken ik ook!
Groetjes, Caroline

Creaellenknutselsite zei

wat gaaf gedaan ziet er geweldig uit
groetjes ellen

Jolanda Goes zei

Supermooi geworden, je hebt lekker gespeeld!Ook leuk om het proces van het schuiven met de plaatjes te zien. En hilarisch je zoektocht...en ze dan alsnog niet gebruiken.

GerJanne zei

Heel gaaf Marjolijn! Knap dat je net zo weet te combineren allemaal dat het een geheel lijkt. En wat lachen dat je een mapje vond van plaatjes van zo lang geleden! Ontzettend leuk toch om dat tegen te komen!
En als je door je spullen heen gaat zie je weer hoeveel je verzameld hebt. Hier net zo...Ben benieuwd of je al meer tags hebt gemaakt met deze techniek.

carla zei

Hoi hoi wat leuk dat je me bent komen volgen Marjolijn.
Ik ben op jouw blog ook komen rondkijken en heb net hetzelfde gedaan.
Hele mooie dingen zijn er op je blog te zien.
Ik beheer samen met Karin een challenge groep Carlin's Kaartenparadijs, misschien zegt dat je ook iets om aan ons maandelijks thema deel te nemen.
Kom maar gerust eens een kijkje nemen.
En om terug te komen op de reactie die jij op mijn blog over de zwerfkeien schreef. Ik ken iemand van Tilburg en zij vindt er heel heel veel in de Tilburgse bossen. Bij ons in België kennen ze de zwerfkeien nog niet zo goed, maar in Tilburg moet het een echte rage zijn. Goed zoeken als je er wil vinden.
Groetjes en tot ziens.
Carla

Doris knippenenplakken zei

Wow wat een prachtige collage, echt wel knap gedaan Marjolijn.
Zoveel moois te zien.Fijne dag, groetjes Doris

alma.heijenk@gmail.com zei

oh, super gedaan Marjolijn!! leuk he collages maken. ik heb alleen niet zoveel plaatjes. past allemaal nog in een bak. moet het wel een beetje uitzoeken, alles door elkaar is niet prettig.
groetjes Alma

carla zei

Hoi Marjolijn,

Ik heb bij mijn Facebook vriendin uit Tilburg eens nagegaan waar zij die vele mooie zwerfkeien vindt in Tilburg.
Er liggen er veel in Leypark, Oude Warande, Wandelbos, Reeshofbos en in het winkelcentrum. Ook moeten er ruilkastjes aanwezig zijn.
Wil je er vinden, dan zou dat toch moeten lukken met zoveel mogelijkheden.
Groetjes,
Carla

Epie zei

Superleuke creatie leuk de cursus en heel herkenbaar dat bewaren
Fijne dag groeten v Epie

De Hobbykamer van Petra zei

Wat een prachtige tag met collage. Herken het wel dat zoeken. Ik zocht zo recent ook iets en het heeft weken geduurd voor ik het vond wat ook weer logisch is. Ik zocht naar een statisch zakje dat ik gebruik om papier statisch te maken voor heat embossing. Het zakje is iets van 1 cm bij 3 cm en dus ook echt klein. Met een overvolle knutselkamer en zulke kleine dingen die niet echt een vaste plek hebben is het ook erg lastig. Hij staat nu voor me op mijn buro zodat ik 'm niet weer kwijt raak. hahaha

Lieve groet, Petra

Kitty zei

Oooo, dat herken ik helemaal niet hoor, dat zoekt en gij zult (niet) vinden van jou, hahaha! Wat een pracht van een collage heb je weer gemaakt!