dinsdag 26 januari 2010

Happy 101 award


Ik kreeg hem van Lilian, echt een "sweet friend"!!! Super dank je wel, het is mijn eerste op dit Blog.
Nu moet ik nog wat dingen opnoemen waar ik vrolijk van wordt.
Nou dat is natuurlijk niet zo moeilijk.

1. Sarah's vrolijke lach en Eva's stralende gezichtje!
2. Mijn lieve lieve Theo, die er altijd voor mij is.
3. Een kopje koffie op bed!
4. Het zonnetje dat heerlijk door de raam naar binnen schijnt!
5. Als Charlie me verwelkomt als ik beneden kom!
6. Lekker in bad met een goed boek!
7. Maar ook, 's avonds in bed nog heerlijk even lezen in een goed boek.
8. Heerlijk scrappen of een kaartje maken.
9. De blije gezichtjes van de kinderen als ik weer kom overblijven op school.
10. Dit soort verrassingen, zolas een award of een leuk lief bbtje op mijn blog.
Nu nog even kijken wie ik deze award ga geven.
Ik geef hem aan een paar scrapvrienden van mij waar ik ook wel eens mee crop.
Annie, Kim en Maja. Dames veel plezier met deze award. Hij is jullie gegund.

zaterdag 23 januari 2010

Mijn feestje

 
 Sarah's feestje is weer voorbij, het was weer een groot succes en alle kinderen hebben genoten. Deze keer werden er cupcakes versierd. Wat een heerlijk geknoei en gefrutsel was dat, Het werd een heerlijke smulpartij. Daarna speelden we Bingo met gigantisch veel leuke prijsjes en iedereen had drie keer prijs. Omdat er nog even tijd over was hebben we er ook nog een K3 disco aangeplakt en dat was helemaal pret, vooral toen Theo met de lichten begon te knipperen. Maar aan elk feestje komt een eind en zo dus ook aan dit, maar dat geeft niet hoor, Sarah is al weer bezig met ideetje voor haar volgende feestje. Natuurlijk moest er weer een albumpje gemaakt worden van de foto's, helaas zijn we vergeten van de Bingo foto's te maken, we waren te druk bezig met helpen, controleren en prijzen uitreiken! Ach dat mag de pret niet drukken, we hebben toch weer een leuke herinnering aan een supergaaf feestje.

   

Voor het album heb ik gebruik gemaakt van de Nook&Pantry lijn van BG. Ik heb de hele lijn gekocht bij Scrapfever want ik vind het papier zo leuk. Het idee voor het Album kwam van een workshop die ook bij Scrapfever werd gegeven on line! Voor het album is de waterval techniek gebruikt. Je trekt dus aan het kleine cupcakeje rechts en dan komen de pagina's om de beurt tevoorschijn. Het cup cakeje is zelfgehaakt met de zgn. amigurumi techniek, het was even puzzelen maar uiteindelijk is het gelukt om het op een cupcakeje te laten lijken. Of niet? 

 
Links in het album kan de foto opengeklapt worden en daaronder bevindt zich ook nog een klein watervalalbumpje, deze trek je naar beneden en verspringt.
 
Achter het cup cakeje dat gemaakt is met een Sizzix Die zit de uitnodiging voor het feestje. De uitnodigingen waren ook zo gemaakt door Sarah!
 
Hier zie je de kleine waterval nog een keer.




 
Verder een overzicht van de foto's in het album met een verslagje van het feest erbij. Het papier is van zichzelf al zo leuk dat ik niet eens iets anders heb gebruikt. soms is het gewoon goed zoals het is.
Ik ben heel benieuwd wat jullie er weer van vinden. Alvast weer bedankt voor het kijken en de reacties.
Lieve groetjes Marjolijn.

maandag 18 januari 2010

Jaaroverzicht 2010

Daar ben ik mee begonnen, het idee komt van Annie bij de scrapheap. Zij had er vorig jaar al een gemaakt en op het scrapheapweekend liet ze ons het resultaat zien. Zo leuk, Nu zijn er heel veel scrappers op het forum van de scarpheap mee begonnen. Iedere week wordt er een thema opgegeven en naar aanleiding daarvan maak je een pagina voor je jaaroverzicht. Ik maak het iets uitgebreider en maak er meteen een soort dagboek van over dit jaar. Daarom maak ik aan de binnenkant enveloppen waar ik mijn overige tekst in doe, gewooon omdat die niet voor iedereen bedoeld is en ik die dus niet openbaar maak op het net. De eerste week was het nieuwe jaar 2010, heb je voornemens of niet. Boven de foto en hieronder de tekst.

Als je de foto openklapt zit daarachter de envelop met daar weer een foto die in die week is gemaakt. In de envelop zit het verslag van de week met eventuele kaartjes e.d. In dit geval wat krantenartikelen over het "Drie koningen" zingen waar Sarah en haar vriendinnetje Zoe aan mee hebben gedaan, Ze vielen drie keer in de prijzen en hadden allebei een boon, ook nog goed voor een prijsje!!! Wat een geluk!!


Ook week 2 is al klaar, deze keer was het thema Winter! Nou daar ontkomen we dit jaar niet aan, heerlijk!!!!
In de envelop zit weer een weekverslag met als hoopgtepunt Sarah's zevende verjaardag!!!

Week drie gaat over vriendschap maar die is nog niet klaar. De week is nog maar net begonnen.

Helemaal tevreden ben ik nog niet en er ging gisteren een heleboel mis met de glimmermist dus ik moet nog het een en ander herstellen en decoreren. Maar ik wilde toch het begin vast laten zien. Nu nog volhouden,dat is een groter probleem bij mij met dit soort langdurige projecten, maar ik heb goede hoop met alle steun van mijn scrapmaatjes!!!

Bedankt voor het kijken en lieve groetjes Maarjolijn.

woensdag 13 januari 2010

Que sera, sera

Bij Scrapfever zijn we weer begonnen met de Personal Challenge. Deze keer kreeg ik van Caroline de opdracht om een lay out te aken die over mijzelf ging, en dat vind ik toch moeilijk!!! Niet alleen omdat ik NOOIT geschikte foto's van mezelf heb maar ook ja, wat is er nou over mij te vertellen. Gelukkig kreeg ik er een heel erg leuke sketch bij, al ben ik daar toch wel van af geweken zie ik. Uiteindelijk ben ik gaan zoeken bij songteksten die me aanspraken en wel een beetje op mijn/ het leven van toepassing zijn. Que sera,sera, is een liedje dat ik toch heel vaak zing als de kinderen weer eens vragen hebben en met de foto's werd het ook wel een geheel.
Op de bovenste foto ben ik een baby van een maand of twee. Op de middelste foto ben ik 17 jaar!
Smoorverliefd maar die liefde is uiteindelijk toch overgegaan, en Ja, dan kom je bij de inhoud van het liedje, Je weet van te voren nooit hoe je leven er uit gaat zien. Dat ik nog ooit twee prachtige dochters zou krijgen had ik toen niet durven dromen. Ik ben heel gelukkig nu. En ik hoop dat mijn kinderen dat ook worden al zal het ook bij hen niet zonder kleerscheuren gaan.
Hier nog wat details,
Het papier dat ik gebruikt heb is van My Minds Eye en zat in een pakket dat ik voor het DT kreeg van Chantal, Lifestorie's, hoe toepasselijk!!!Verder heb ik kant gebruikt en de bloemen zijn weer zelfgemaakt van filterpapier en glimmermist. De kleine bloemen van greyboard zijn bewerkt met perlenpen, verder wat bloemetjes gebruikt en alles distressed. De journal is getypt met een font van mijn eigen handschrift. Nu lijkt het heel wat!! De titel is bewerkt met mod podge. Natuurlijk ben ik heel nieuwsgierig wat jullie er van vinden. Ik ga op zoek naar een leuke nieuwe opdracht voor,.... ja, dat houd ik nog even geheim.
Liefs Marjolijn.

vrijdag 8 januari 2010

Mijn eerste lay out van 2010. Tijdens een heerlijke winterwandeling prachtige foto's gemaakt. Eva is niet zo'n winterliefhebber, die reist liever naar de zon. Maar voor deze foto wilde ze graag even tijd maken. Ik vind het een plaatje en ben er heel blij mee.
Het designpapier is van Basic grey, al een oude lijn "Pattern paper". Door de grijze kleur vond ik het zeer geschikt voor deze winterse lay out. De swirl en het lijstje rond de foto is met de Cricut gemaakt, Eerst gesneden en daarna getekend met de stiften die je voor de cricut kunt kopen. Ik kreeg de tip van anita en ben meteen gaan uitproberen. Het geeft dus een prachtig accent aan de swirls en dat hoeft nu niet meer met de hand. Dit ga ik zeker vaker gebruiken.
De bloemen zijn ook zelfgemaakt met de EK ponsen en filterpapier, daarna gekleurd met Glimmermist.
Verder heb ik voor de eerste keer een swirl van Prima gebruikt, say it in crystals. Normaal maak ik ze met de hotfix, dit scheelt een heleboel werk maar ik stoor me toch aan het plastic lijntje er tussen in. Ach, misschien even wennen.
Ik ben heel tevreden over het geheel, vond het erg leuk om deze lay out te maken. Natuurlijk ben ik ook zeer benieuwd wat jullie er van vinden en hoop ik op mijn nieuwe Blog weer net zo'n enthousiaste reactie's te krijgen dan op mijn oude. Hij moet nog wat vorm krijgen maar daar moet ik nog aan werken.
Liever groetjes Marjolijn.

maandag 4 januari 2010

Nieuw jaar, Nieuw Blog!!!

Ten eerste voor iedereen een heel erg goed 2010. Daar wil ik graag mijn nieuwe Blog mee beginnen. Ik hoop dat al jullie wensen voor dit jaar uit mogen komen.
Omdat ik zie dat er toch veel meer mogelijkheden zijn met dit Blog ga ik het hier toch nog maar eens proberen. Hopelijk lukt het me deze keer wel. Natuurlijk ga ik mijn oude Blog niet opruimen. Ik zal een link plaatsen daar naar toe zodat het voor iedereen zichtbaar blijft.
Het zal nog wel even puzzelen zijn maar ik denk dat ik er met wat hulp best zal komen.
In ieder geval vind ik het superleuk als jullie ook hier voortaan een kijkje willen nemen en een berichtje achterlaten. Het wordt in ieder geval al makkelijker om te volgen.
Ik hoop hier snel ook wat scrap of ander werk te laten zien. Ik barst weer van de kersverse ideeen dus het zal vast niet lang duren.

Groetjes en tot kijk Marjolijn.